Havuç Tarator ( Enfes Kolay Pratik)

Havuç Tarator ( Enfes Kolay Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için)
- 6 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (içine eklemek için)
Havuç Tarator ( Enfes Kolay Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç tarator için havuçlarımızı rendeleyelim.
- Pişirme tavamıza zeytinyağı ile rengi değişene kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan evvel doğradımız sarımsak ve cevizi ek edelim ve 1-2 dakika pişirelim.
- Ocaktan aldığımız havuç taratoru soğumaya bırakalım.
- Karıştırma kasemize yoğurt maydanoz ek edelim ve çırpıcı yardımı ile karıştıralım özleşene kadar devam edelim.
- Soğuyan havuç taratoru karıştıma kasemize ek edip uygunca 1-2 dakika karıştırıp servis tabağını alıp üzerine ceviz ve zeytinyağlı ile birlikte servis ediyoruz.
Havuç Tarator ( Enfes Kolay Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









