Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Biraz ceviz

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeledikten sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada 4 dk kavurup, soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kasede yoğurt, sarımsak ve tuzu düzgünce karıştıralım. Daha sonra ezilmiş cevizler ve havuç eklenerek karıştırılır.
  3. Servis tabağına tarator eklenir ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Üzerine tüm ceviz ile süslemeler yapın. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Anne Sütü Arttırıcı Pankek
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Berliner
Semiz Otlu Sömelek
Adana Böreği
Sufle Tarifi
Hdabla | © 2025 |