Havuç Tarator
Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Biraz ceviz
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeledikten sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada 4 dk kavurup, soğumaya bırakalım.
- Derin bir kasede yoğurt, sarımsak ve tuzu düzgünce karıştıralım. Daha sonra ezilmiş cevizler ve havuç eklenerek karıştırılır.
- Servis tabağına tarator eklenir ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Üzerine tüm ceviz ile süslemeler yapın. Afiyet olsun.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






