Havuç Tarator
Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 10-12 orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar yıkanıp soyulur.
- Rendenin iri yeriyle havuçlar rendelenir.
- Tavaya yağ koyulur. Rendelenen sarımsaklar hafif kavrulur.
- Havuçlar eklenip orta ateşte karıştırılarak 10-15 dk kadar kavrulur, soğumaya bırakılır.
- Yoğurdun içine mayonez ve tuz eklenip karıştırılır.
- Havuçlar yoğurtla karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun :).
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









