Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 orta uzunluk havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar yıkanıp soyulur.
  2. Rendenin iri yeriyle havuçlar rendelenir.
  3. Tavaya yağ koyulur. Rendelenen sarımsaklar hafif kavrulur.
  4. Havuçlar eklenip orta ateşte karıştırılarak 10-15 dk kadar kavrulur, soğumaya bırakılır.
  5. Yoğurdun içine mayonez ve tuz eklenip karıştırılır.
  6. Havuçlar yoğurtla karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun :).

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tarifi
Maraş Çöreği
Zeytinyağlı Pırasa
Çıtır Çıtır El Açması Börek
Tek Kişilik Kendimi Seviyorum Suflesi
Hdabla | © 2025 |