Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk havuç
  • 3 tepeleme kaşık süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mesken yoğurdu
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 7-8 kol dereotu
  • 2 ceviz
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet ceviz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeleyelim.
  2. Tavaya alıp az yağ ile soteleyelim.
  3. Yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Havuçları bir kaseye alıp yoğurtları, mayonezi, sarımsak rendesini, tuz ve 2 ceviz içini ufalayarak koyalım.
  5. İnce ince doğradığımız dereotunu ekleyip güzelce karıştıralım. Servis tabağına alalım.
  6. Cevizleri ufalayalım zeytinyağında kavuralım.
  7. 2-3 dk kavurduktan sonra naneyi ekleyip ocağın altını kapatalım.
  8. Mezenin üzerine dökelim. Afiyet olsun 🌸.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Köftesi
Kuskus Salatası
Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği
Karnıyarık
Fırında Sebzeli Somon Balığı
Ton Balıklı Salata
Hdabla | © 2025 |