Havuç Tarator
Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk havuç
- 3 tepeleme kaşık süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mesken yoğurdu
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 7-8 kol dereotu
- 2 ceviz
- Tuz
Sosu için;
- 2 adet ceviz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeleyelim.
- Tavaya alıp az yağ ile soteleyelim.
- Yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Havuçları bir kaseye alıp yoğurtları, mayonezi, sarımsak rendesini, tuz ve 2 ceviz içini ufalayarak koyalım.
- İnce ince doğradığımız dereotunu ekleyip güzelce karıştıralım. Servis tabağına alalım.
- Cevizleri ufalayalım zeytinyağında kavuralım.
- 2-3 dk kavurduktan sonra naneyi ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Mezenin üzerine dökelim. Afiyet olsun 🌸.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












