Havuç Salatası

Havuç Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk havuç
- Yarım küçük soğan
- 3 adet kornişon salatalık
- 3 yemek kaşığı mısır
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 bardak yoğurt
- Yarım bardak mayonez
- Tuz
Havuç Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tavaya yağı, havuçları yarım ay formunda doğradığımız soğanları ve tuz ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurt, mayonez ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı bi kaba ek edip karıştıralım.
- Doğradığımız kornişon salatalığı ve 3 yemek kaşığı mısır yoğurt karışımına ek edelim.
- Soğuyan havuçlarımıza yoğurt karışımını ekleyerek karıştıralım. Gerekirse tuz eği yapalım. Afiyet olsun.
Havuç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






