Havuç Salatası

Havuç Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • Yarım küçük soğan
  • 3 adet kornişon salatalık
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bardak yoğurt
  • Yarım bardak mayonez
  • Tuz

Havuç Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tavaya yağı, havuçları yarım ay formunda doğradığımız soğanları ve tuz ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Yoğurt, mayonez ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı bi kaba ek edip karıştıralım.
  5. Doğradığımız kornişon salatalığı ve 3 yemek kaşığı mısır yoğurt karışımına ek edelim.
  6. Soğuyan havuçlarımıza yoğurt karışımını ekleyerek karıştıralım. Gerekirse tuz eği yapalım. Afiyet olsun.

Havuç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Kokulu Pamuk Kek
Pamuk Poğaça Tarifi
Lor Peynir Topları
Etli Patatesli Kavurma
Karidesli Kuşkonmaz
Tarçınlı Kuru Üzümlü Kurabiye
Hdabla | © 2025 |