Havuç Mücveri
Havuç Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 kısım taze soğan
- 5-6 kısım dereotu
- 3-4 kol maydanoz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
Havuç Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin ve geniş bir kaseye alın.
- İnce kıydığınız yeşillikler, un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serip bir kaşık yardımıyla yuvarlak kesimler dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Havuç Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











