Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)

Havuç Kabak Tarator (En Güzel Versiyonu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük kabak rendesi (sulanırsa suyunu sıkalım )
  • 3 büyük havuç rendesi
  • 2+2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 3-4 adet kornişon turşu

Yoğurt için;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Biraz tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

Havuç Kabak Tarator (En Uygun Versiyonu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve havuçları rendeleyin.
  2. Uygun bir tavada zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip başka ayrı soteleyin.
  3. Hafif yumuşaması kâfi olacaktır. Soğumaya bırakın.
  4. Turşuyu minik küpler halinde doğrayın.
  5. Bu esnada yoğurdu hazırlayalım.
  6. Yoğurtları karıştırın.
  7. Tuz ve sarımsağı ek edin.
  8. Sos tenceresinde yağı ısıtıp cevizleri bir iki tıp soteleyin.
  9. Kırmızı toz biberi ekleyin. Karıştırıp kapatın.
  10. Soğumaya bırakın.
  11. Bütün gereçleri uygun bir kasede karıştırın.
  12. Cevizli sosu ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun 🌸 📌

Servis yapmadan evvel buzdolabında bekletip servis esnasında sosunu ekleyebilirsiniz.

Havuç Kabak Tarator (En Düzgün Versiyonu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda)
Kırmızı Pancar Salatası
Şekerpare
Kremasız Magnolia Tarifi (Videolu)
Islak Kek
Detox Suyu
Hdabla | © 2025 |