Havuç Ceviz Ve Tarçınlı Kek

Havuç Ceviz Ve Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı sürebilir çikolata
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuç Ceviz Ve Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım ,içine süt ve sıvı yağını ekleyelim.Tekrar çırpalım.
  2. Kabartma tozu ,vanilya ,tarçın ve unu eleyerek ekleyelim .
  3. En son ceviz ve havucu karıştıralım, margarin ile yağladığımız tepsimize dökelim.
  4. 180 derecelik fanlı evvelce ısıtılmış fırınımızda 50 dk pişirelim .
  5. Sürülebilir çikolatayı mikrodalgaya sıvı yağı ile koyalım, ısıtalım yahut benmari adabı eritelim.
  6. Pişen kekimiz biraz soğunca aksi çevirelim üstüne çikolatamızı ekleyelim kekimiz hazır afiyet olsun ❤️.

Havuç Ceviz Ve Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yatağında Ciğer
Sünger Gibi Mozaik Kek
Tas Kebabı
Çikolatalı Tart Pasta
Sebzeli Şehriye Pilavı
Mini Mini Kurabiyeler
Hdabla | © 2025 |