Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba)

Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kasesi köy yoğurdu
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 15 yaprak yeşil nane
- Tuz
- Aldığı kadar su
Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye aldığımız yoğurt ve unu telle yahut mikserle evvel çırpalım, içine yıkanmış pirinçleri koyalım ,kaynayana kadar daima karıştıralım.
- Kaynayınca altını kısıp tertipli karıştırmaya devam edelim ,su ne kadar gerekiyorsa azar azar kıvamına nazaran ekleyelim.
- Pirinçler tam yumuşayınca içine taze naneyi minik doğrayıp atalım karıştırmaya devam edelim.
- Naneler kararınca tuzunu atalım ( tuzu besbelli olsun biraz o denli güzel oluyor).
- Naneler kararıp pirinçler yumuşayınca ocaktan alalım camı açalım ılıtana kadar karıştırmaya devam edelim, ılıyınca servis edebiliriz. Buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk daha lezzetli oluyor 😍.
Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


