Hatay Usulü Patatesli Köfte
Hatay Yolu Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet küçük uzunluk rendelenmiş soğan
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Çeyrek demet maydanoz
Hatay Adabı Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp patates ezeceği ile güzelce ezelim. Pürüzsüz kıvamda bir püre elde etmeye çalışalım.
- Bulguru yoğurma tepsisine alalım ve 1,5 çay bardağı su ile ıslayalım. Yaklaşık 20 dakika bulgurun ıslanıp yumuşamasını bekleyelim.
- Biber salçasını, rendelenmiş soğanı ve baharatları da yoğurma tepsisine alalım.
- 20 dakikanın sonunda tepsideki materyalleri güzelce yoğuralım.
- Patates püresini de ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Köfteyi güzelce yoğurduktan sonra elimizi zeytinyağına batırarak köfteye hal verelim.
- Köfteleri servis tabağına dizelim ve üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Maydanoz isteğe bağlıdır.
Hatay Metodu Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









