Hatay Usulü Patatesli Köfte

Hatay Yolu Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 adet küçük uzunluk rendelenmiş soğan
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Çeyrek demet maydanoz

Hatay Adabı Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp patates ezeceği ile güzelce ezelim. Pürüzsüz kıvamda bir püre elde etmeye çalışalım.
  2. Bulguru yoğurma tepsisine alalım ve 1,5 çay bardağı su ile ıslayalım. Yaklaşık 20 dakika bulgurun ıslanıp yumuşamasını bekleyelim.
  3. Biber salçasını, rendelenmiş soğanı ve baharatları da yoğurma tepsisine alalım.
  4. 20 dakikanın sonunda tepsideki materyalleri güzelce yoğuralım.
  5. Patates püresini de ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  6. Köfteyi güzelce yoğurduktan sonra elimizi zeytinyağına batırarak köfteye hal verelim.
  7. Köfteleri servis tabağına dizelim ve üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Maydanoz isteğe bağlıdır.

Hatay Metodu Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Çikolatalı İçi Sürprizli Kurabiye
Sebze Yemeği
Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli)
Pembe Yulaf
Fırında Hamsi
Krokan (Çayın Kahvenin Yanına 5 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |