Hatay Mıhlaması

Hatay Mıhlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük uzunluk kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Pul biber
  • Salçanızın tuz oranına nazaran tuz

Hatay Mıhlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı piyazlık doğrayalım zeytinyağıyla tavaya alalım kavuralım.
  2. Kavrulunca üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Süzme yoğurdu ekleyerek karıştıralım, tuz,biber ve kekiği serpip güzelce karışınca enfes mezemiz hazır afiyet olsun.

Hatay Mıhlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rus Salatası
Açma Poğaça Tarifi (Videolu)
Alman Usulü Käsekuchen
Kek Kalıbında Ağlayan Pasta
Kefirli Smoothie İçeceği
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
Hdabla | © 2025 |