Hatay Mıhlaması
Hatay Mıhlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane büyük uzunluk kırmızı soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Pul biber
- Salçanızın tuz oranına nazaran tuz
Hatay Mıhlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğrayalım zeytinyağıyla tavaya alalım kavuralım.
- Kavrulunca üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Süzme yoğurdu ekleyerek karıştıralım, tuz,biber ve kekiği serpip güzelce karışınca enfes mezemiz hazır afiyet olsun.
Hatay Mıhlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















