Haşhaşlı Tatlı Çörek

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık süt (150 ml bardak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı sarısı üzerine
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 6-6,5 çay bardağı un

İç harcı için;

  • 300 gr sarı haşhaş
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm gereçleri bir kaba alın. Yumuşak bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırın.
  2. İç harcı için; tüm gereçleri karıştırıp kenara alın.
  3. Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüp her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın. Birinci bezenin üzerine haşhaş ezmesi sürüp, öteki bezeyi üzerine koyun tekrar ezmeden sürün. Bezeler bitene kadar birebir süreci yapın.
  4. Hamuru merdaneyle dikkatlice büyütün ve 16 -18 olacak halde kesip rulo sarın. Tepsiye dizip 30 dk mayalandırın. Yumurta sarısını sürün.
  5. 180° evvelce ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Erişte Salatası
Enfes Ağlayan Pasta
Elmalı Rulo Kek
Deniz Kestanesi
Zingil Tatlısı
Cevizli Havuçlu Kek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet