Haşhaşlı Tatlı Çörek

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık süt (150 ml bardak)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta akı sarısı üzerine
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 6-6,5 çay bardağı un
İç harcı için;
- 300 gr sarı haşhaş
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm gereçleri bir kaba alın. Yumuşak bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırın.
- İç harcı için; tüm gereçleri karıştırıp kenara alın.
- Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüp her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın. Birinci bezenin üzerine haşhaş ezmesi sürüp, öteki bezeyi üzerine koyun tekrar ezmeden sürün. Bezeler bitene kadar birebir süreci yapın.
- Hamuru merdaneyle dikkatlice büyütün ve 16 -18 olacak halde kesip rulo sarın. Tepsiye dizip 30 dk mayalandırın. Yumurta sarısını sürün.
- 180° evvelce ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







