Haşhaşlı Tatlı

Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Şerbet için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı şeker

Haşhaşlı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ, süt, hashaş, un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
  2. Dikdörtgen borcamımızı yağlayalım ve kekimizi borcama aktaralım. 180° fırında 25 dk pişirelim fırından fırına farkedebilir dikkat edelim.
  3. Kek soğuduktan sonra sıcak şerbeti dökelim şerbet soğuduktan sonra kremşantiyi sürelim eriyebilir sonra haşhaş serpelim. Afiyet olsun 💕

Haşhaşlı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tablo Gibi Bir Kurabiye Çilekli Çiçek Kurabiye (Bu Benim Tarifim)
Kışlık Domates
Patlıcan Oturtma (Lokum Gibi, Yağ Çekmeyen)
Karnıyarık
Bardakta Mozaik Pasta (Evde Bisküvi Var Pastası)
Fırında Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |