Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 3 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler yoğurma kabına alınıp güzelce karıştırılıp un, vanilin ve kabartma tozu eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  2. İster oval ister yuvarlak biçim verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla iz yapılır.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilip yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
  4. Bu esnada şerbeti için su ve şeker kaynatılıp limon suyu eklenip 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. 25 dakika sonrası pişen sıcak tatlıya kaynar şerbet dökülür.
  5. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar beklenir ve üzeri toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Güzel ramazanlar 🌙

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hem Diyet Hemde Farklı Tarif İsteyenler İçin Harika Ton Balıklı Salata
Ispanaklı Mantarlı Fırın Patates (Videolu)
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Yazılı Pasta
Balık Çorbası
Fırında Yumurtalı Avokado
Hdabla | © 2025 |