Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 3 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler yoğurma kabına alınıp güzelce karıştırılıp un, vanilin ve kabartma tozu eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- İster oval ister yuvarlak biçim verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla iz yapılır.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilip yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
- Bu esnada şerbeti için su ve şeker kaynatılıp limon suyu eklenip 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. 25 dakika sonrası pişen sıcak tatlıya kaynar şerbet dökülür.
- Soğuyup şerbeti çekinceye kadar beklenir ve üzeri toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Güzel ramazanlar 🌙
Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









