Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu
- 3-3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu
Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri tencereye alalım. Kaynamaya bırakalım.
- 10 dk kaynattığımız şerbetin içine limon suyunu ekleyelim.
- 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç tüm gereçleri ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hazırladığımız hamurdan modüller koparıp elimizle biçimler verelim.
- Üzerine yumurta sarısı üzerine sürüp çatallar ile çizikler atalım.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
- İstenilen biçimde süslenip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.
Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


