Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 1.5 bardak şeker

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Revani için, yumurta ve şekeri uygunca çırpın.
  3. Sonra kalan gereçleri sırayla ekleyin.
  4. Yağlanmış borcama dökün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 170 °c de pişirin.
  6. Fırında çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
  7. Üzeri için krem şanti sürelim.
  8. Onun üstüne ister hindistan cevizi atın ister haşhaşla süsleyebilirsiniz.

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabuklu Kızarmış Patates Salatası
Mantı
Mayasız Kolay Poğaça
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli)
Kaptandan Maltızda Keşkek, Pilav, Nohut
Tavada Anne Köftesi Ve Patates
Hdabla | © 2024 |