Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı mavi haşhaş
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 1.5 bardak şeker
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Revani için, yumurta ve şekeri uygunca çırpın.
- Sonra kalan gereçleri sırayla ekleyin.
- Yağlanmış borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 °c de pişirin.
- Fırında çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Üzeri için krem şanti sürelim.
- Onun üstüne ister hindistan cevizi atın ister haşhaşla süsleyebilirsiniz.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









