Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 🌸
  2. daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
  3. Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. 🌸
  4. kek hamurunu pişiriyoruz. Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır. 🌸
  5. İerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin birinci sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür. 🌸
  6. Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra krem şanti tanımına nazaran hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Püreli Kek
Şişte Köfte
Mercimekli Bulgur Pilavı
Gluten İçermeyen Chiali Semizotu
Evdeki Malzemelerle Muzlu Kek (Banana Bread)
Nohutlu Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2024 |