Haşhaşlı Mercimekli Börek

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
İç harç için;
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir gece evvelce yeşil mercimeklerimizi haşlayıp süzülmesi için bırakıyoruz.
- Tavaya yağımızı ve küp küp doğradığımız soğanlarımızı alıp üzerine tuzunu ekleyip,soğanlarımız karamelize muhtemele kadar kavuruyoruz.
- Pişen soğanlarımızın üzerine uygunca süzülmüş olan mercimeklerimizi ekliyoruz,karabiberi de koyup 5 dakika kavuruyoruz soğan ve mercimeğin birbiri ile özdeşleşmesi için.
- Kavrulan mercimek ve soğanı bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
- Bir kase içesine tereyağını alıp eritiyoruz.
- Eriyen yağının içerisine sıvı yağınızı un ve nişastamızı biraz da tuzumuzu atıp çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Çırpınan karışımımızın içerisine haşhaşlılarımızı ek edip ezerek homojen bir kıvam elde ediyoruz.
- Yufkamızı dört kesime bölüyoruz üçgen formunda.
- Yufka kesimlerin üzerine haşhaşlı harcımızı serip yaydırıyoruz.
- Bir kenarına mercimekli harcımızı döküp katlayarak gül böreği stilinde bir börek hali elde ediyoruz.
- Dilerseniz böreğimizi dikdörtgen biçiminde de katlayabilirsiniz.
- Az yağ ile yağladığımız yağlı kağıdımızı tepsimize yerleştiriyoruz ve böreklerimizi üzerine koyuyoruz.
- Kalan harcımızı böreklerimizin üzerine döküyoruz.
- Ben üstünü süslemek için tane haşhaş kullandım.
- Dilerseniz bunun yerine susam ya da çörek otu da koyabilirsiniz ya da hiç koymayabilirsiniz tercih size kalmış.
- Daha evvel ısıtılmış 200° fırında ortalama 15 20 dakika pişiriyoruz.
- İlk sıcak sıcaklığı çıktıktan sonra servis ediyoruz. Sabah kahvaltılarında ya da çayın yanına ikram olarak çok lezzetli oluyor. Ağız tadıyla yemek dileğiyle 💕💕💕.
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










