Fırında Patatesli, Mısırlı Ve Salatalıklı Yoğurtlu Salata

Fırında Patatesli, Mısırlı Ve Salatalıklı Yoğurtlu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Fırın patates için:
- 600 gram az patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Salata için:
- 1 kutu konserve mısır
- Yarım salatalık yahut 3–4 adet kornişon turşu (tercihe göre)
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 küçük kırmızı soğan
- 2 kol taze soğan
Hafif yoğurtlu sos:
- 100 gram yoğurt
- 50 gram süzme yoğurt yahut az yağlı ekşi krema
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı turşu suyu (kornişon kullanıldıysa – opsiyonel)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu yahut hafif sirke
- 1 tatlı kaşığı bal
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Taze doğranmış yeşillikler:
- Dereotu
- Maydanoz yahut taze soğan
Fırında Patatesli, Mısırlı Ve Salatalıklı Yoğurtlu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 °c (alt-üst ayar) ısıtın.
- Patatesleri yıkayıp kabuklu yahut soyulmuş olarak küçük kesimler halinde doğrayın.
- Zeytinyağı, kırmızı biber, tuz ve karabiberle karıştırın.
- Fırın tepsisine yayın. 25–30 dakika fırında, dışı çıtır olana kadar pişirin.
- Mısırı süzün, isteğe bağlı olarak yağsız tavada hafif kavurun.
- Salatalığı yahut kornişonları küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğanları ve taze soğanı ince ince kıyın.
- Kırmızı biberi de doğrayın.
- Sosu hazırlayın: tüm sos materyallerini bir kapta karıştırın.
- Doğranmış taze yeşillikleri ekleyin.
- Tüm doğranmış zerzevatları ve mısırı bir kaba alın, sosu üzerine dökün.
- Fırından çıkan patatesleri hafif ılındıktan sonra salataya ekleyin (çok sıcak olmasın).
- Tüm gereçleri karıştırın.
- Gerekirse tekrar tuz/baharat ekleyin ve servisten evvel 10–15 dakika dinlendirin.
Fırında Patatesli, Mısırlı Ve Salatalıklı Yoğurtlu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




