Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı mor haşhaş
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Beyaz çikolata sosu
Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Onu hariç tüm gereçleri bir yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz .
- Üzerine azar azar onu ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Elimizle yavaşça bastırarak 150 derecelik fırında kızarmayacak halde pişiriyoruz.
- Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapıyoruz afiyet olsun.
Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







