Haşhaşlı Kalburabastı

Haşhaşlı Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un (kontrollü ekliyoruz)
İçine;
- İri dövülmüş ceviz (1 su bardağı)
Haşhaşlı Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz zira çok âlâ soğuması gerekiyor.
- Şerbeti bir gün evvelce de hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Küçük bir tencereye şeker ve suyu alıp devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp limon dilimini içine atıyoruz ve 15 dk daha kendi halinde bırakıp kaynatıyoruz.
- Sürenin sonunda ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için evvel tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı yoğurma kabına alıp bir hoş karıştırıyoruz.
- Ardından öteki bütün katı materyalleri ekleyip en son unu azar azar ek ederek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde (30 gramlık) modüller koparıyoruz.
- Ben hal vermek için nihale tercih ettim.
- Elimizde yuvarladığımız hamuru nihalenin üstüne koyarak hamurun üstüne bastırıp düzeltiyoruz.
- Ortasına iri dövülmüş ceviz ekliyoruz ve kapatıyoruz.
- Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz
- . Bu ölçülerle 28 adet çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakikada pişti benimki.
- Kontrollü oluyoruz ve gereğince kızardığında fırından alıyoruz.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
- 2 saat bu biçimde dinlendiriyoruz.
Arkadaşlar bu tatlıdan bir ısırık aldığımda yumruklarımı havaya pompalıyordum 😃 kesinlikle deneyin ♥️.
Haşhaşlı Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






