Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilin

Şerbet için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Üzeri için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

İsteğe nazaran süsleme için;

  • Haşhaş
  • Hindistan cevizi yahut meyve dilimleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın .
  3. Ayrı bir kapta irmik, un, kabartma tozu ve haşhaşı karıştırın, vanilin sıvı karışıma ekleyin yağlanmış borcama döküp 170°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Su ve şekeri kaynatalım, kaynadıktan sonra limon damlatın 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  5. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak biçimde şerbeti dökelim.
  6. Süt ile krem şantiyi çırpın, buzdolabında 10 dakika dinlendirin .
  7. Şerbetini çekmiş kekin üzerine krem şantiyi düzgünce yayalım.
  8. En üstüne haşhaş serpiştirin yahut hindistan cevizi, meyveyle süsleyebilirsiniz.
  9. Dolapta en az 2-3 saat dinlendirirseniz kıvamı daha hoş olur.
  10. Kare dilimler halinde servis edebilirsiniz.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Poğaça
Fırında Nefis Sütlaç
Karabuğday Pilavı
Sade Kek
Enginar Dolması
İç Pilav
Hdabla | © 2025 |