Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 paket vanilin
Şerbet için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Üzeri için:
- 2 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
İsteğe nazaran süsleme için;
- Haşhaş
- Hindistan cevizi yahut meyve dilimleri
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın .
- Ayrı bir kapta irmik, un, kabartma tozu ve haşhaşı karıştırın, vanilin sıvı karışıma ekleyin yağlanmış borcama döküp 170°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Su ve şekeri kaynatalım, kaynadıktan sonra limon damlatın 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Kek sıcak, şerbet soğuk olacak biçimde şerbeti dökelim.
- Süt ile krem şantiyi çırpın, buzdolabında 10 dakika dinlendirin .
- Şerbetini çekmiş kekin üzerine krem şantiyi düzgünce yayalım.
- En üstüne haşhaş serpiştirin yahut hindistan cevizi, meyveyle süsleyebilirsiniz.
- Dolapta en az 2-3 saat dinlendirirseniz kıvamı daha hoş olur.
- Kare dilimler halinde servis edebilirsiniz.
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








