Haşhaşlı Çörek
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı(sarısı üstü için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
- 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyu ve sütü kaba alıp üzerine şekeri,yumurta akını ve tuzu koyup şeker eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
- Mayayı ekleyin.
- Ununu denetimli olarak ekleyin.
- Hamurun üzerini bir sofra bezi ya da streç ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 4 kesime bölüp merdane ile tek tek açın. (isterseniz 5-6 kesime da bölebilirsiniz. )
- İç harcı için gerekli materyalleri karıştırın.
- Bezelerden bir adedini açtıktan sonra iç harcından yer yerine sürelim.
- Bütün bezeler için birebir süreci yapalım. (bezeyi aç-iç harcı sür başka bezeyi üzerine koy tekrar sür biçiminde kat kat yapalım-en üst kata iç harçtan sürmeyin. ) elinizle ya da merdane ile hamuru bastırarak kare formunda açın.
- Bıçak ile şerit halinde keselim. Rulo formunda gelindiğinde bir tarafını öne bir tarafını geriye gerçek katlayın. (simit de yapıldığı gibi) yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tepside 10 dk mayalayın.
- Yumurta sarısını,yoğurt ve sıvı yağı birleştirip tepsi mayası yaptırdığımız çöreğin üzerine sürün. (sadece yumurta sarısını da sürebilirsiniz ben çoğaltmak hepsine yetsin diye koyuyorum)
- 180°’de yaklaşık 20 dk pişirin. (süre değişebilir üzeri kızarınca kadar,kontrollü pişirin. ) afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











