Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım bardak suyun içine 1 yemek kaşığı kuru maya ve şekeri koyun mayalansın.
  2. 5 dk maya aktifleşince yoğurma kabına unu, tuzu ve 3 bardak su ile etkinleşen mayayı ekleyip yoğurun .
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalanması için sıcak ortamda bekletin.
  4. Mayalanan hamuru açın üzerine sıvı yağ ile açtığınız haşhaşlı karışımın tamamını sürün.
  5. 4 eşit kesime bölün ve her parçayı üst üste gelecek halde koyup elinizle tekrar açıp büyütün, kare bir biçim verin.
  6. Daha sonra ikiye bölün, hamuru akabinde 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin .
  7. Rulo halinde kıvırıp fırın tepsinize yerleştirin.
  8. 20 dk tepsi mayası için bekletin ve 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🥰.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Sulu Köfte
Fırında Donut
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Domates Soslu Patlıcan Kızartması
Islak Kek
Yeşil Rüya
Hdabla | © 2025 |