Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım bardak suyun içine 1 yemek kaşığı kuru maya ve şekeri koyun mayalansın.
- 5 dk maya aktifleşince yoğurma kabına unu, tuzu ve 3 bardak su ile etkinleşen mayayı ekleyip yoğurun .
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalanması için sıcak ortamda bekletin.
- Mayalanan hamuru açın üzerine sıvı yağ ile açtığınız haşhaşlı karışımın tamamını sürün.
- 4 eşit kesime bölün ve her parçayı üst üste gelecek halde koyup elinizle tekrar açıp büyütün, kare bir biçim verin.
- Daha sonra ikiye bölün, hamuru akabinde 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin .
- Rulo halinde kıvırıp fırın tepsinize yerleştirin.
- 20 dk tepsi mayası için bekletin ve 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🥰.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








