Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Püresi için;

  • 3-4 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon

Salçalı sos;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle püremiz için 3-4 adet patatesi haşlayalım, haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt ek edip güzelce ezerek karıştıralım.
  2. Köftemiz için kıyma, yumurta, maydanoz ,galeta unu ,soğan, tuz ,pul biber, kimyonu ek edip güzelce yoğuralım.
  3. Hazırlamış olduğumuz köfte harcından büyük bir kesim alıp bardağın art kısmından bastırarak çanak formunu verelim.
  4. Çanak hali verdiğimiz köftelerimizin içerisine haşlanmış bezelye haşlanmış havuç ve hazırlamış olduğumuz patates püresini sırasıyla koyalım.
  5. 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirelim.
  6. Bu sırada salçalı sosumuz için salça, su ve sıvı yağı bir kab içerisine alıp karıştıralım.
  7. 25 dakikanın sonunda fırından çıkardığımız hasanpaşa köftelerimizin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve hazırlamış olduğumuz salçalı sosumuzu döküp 180 derece ayarlanmış fırında 10 dakika daha pişirelim.

Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Krep Bohçası
Kayseri Yağlaması
Vegan Uzak Doğu Yemeği İstridye Mantarlı Pak Choi
Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Frında Soslu Palamut Balığı
Hdabla | © 2025 |