Hasan Paşa Köfte

Hasan Paşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 350 gram kıyma
  • Yarım fincan galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

İç harcı için;

  • Garnitür

Püresi için;

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kaşar peyniri

Sosu için;

  • 1 fincan domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça

Hasan Paşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kıymayı yoğurup çanak biçimini veriyoruz ,bu ortada patatesleri püre için haşlamaya bırakalım.
  2. Garnitürleri hazırladığımız çanak köftelerin içine koyup fırına gönderelim 10 dakika 180 derece fırınlansın.
  3. Sonra pürenin içine tereyağ koyup çanak köftelerin üstüne koyalım.
  4. Domates ve salça ile sos hazırlayacağız biraz da su ekleyelim 15 dakika fırına gönderelim.
  5. Son olarak kaşar peyniri ekleyelim eriyene kadar 5 dk bekleyelim afiyet olsun.

Hasan Paşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek
Yabani Ot Kavurması
Hindistan Ceviz Dolgulu Şerbetli Tatlı
Ton Balıklı Pilav Üstü
Pandispanya Keki Tarifi (Videolu)
Sponfoul
Hdabla | © 2025 |