Hasan Paşa Köfte
Hasan Paşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 350 gram kıyma
- Yarım fincan galeta unu
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
İç harcı için;
- Garnitür
Püresi için;
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kaşar peyniri
Sosu için;
- 1 fincan domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
Hasan Paşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kıymayı yoğurup çanak biçimini veriyoruz ,bu ortada patatesleri püre için haşlamaya bırakalım.
- Garnitürleri hazırladığımız çanak köftelerin içine koyup fırına gönderelim 10 dakika 180 derece fırınlansın.
- Sonra pürenin içine tereyağ koyup çanak köftelerin üstüne koyalım.
- Domates ve salça ile sos hazırlayacağız biraz da su ekleyelim 15 dakika fırına gönderelim.
- Son olarak kaşar peyniri ekleyelim eriyene kadar 5 dk bekleyelim afiyet olsun.
Hasan Paşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








