Harire(meşhur Mardin Tatlısı)

Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 ml soğuk süt
  • 500 ml soğuk su
  • 150 ml pekmez
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • Yarım çay bardağı şeker

Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı hariç bütün materyalleri bir tencerede yeterlice karıştırıyoruz.
  2. Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bir iki kaynar geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Tereyağını ve ufalttığımız cevizleri ekleyip, karıştırıyoruz.
  4. Kaselere paylaştırıp ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyunca tüketilebilir. Afiyet olsun 🍮.

Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Tiramisu
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tarifi
Lavaş Pizza
Kavurmalı Poğaça Tarifi
Muzlu Cookie
Kakaolu Pop Kek
Hdabla | © 2025 |