Harika Ötesi Hünkar Beğendi

Harika Ötesi Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcan yatağı için
- 3-4 topak patlıcan
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Et sote için;
- 500 gram kuşbaşı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1-2 adet kapya biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet domates (ya da 3-4 kaşık domates sosu)
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- 1 su bardağı sıcak su
Harika Ötesi Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan yatağı için; patlıcanlar fırında ya da köz matikte közlenir.
- Közlenmiş patlıcanlar soyulup ezilir.
- Bir tavada tereyağı eritilip, un kavrulur.
- Kavrulan unun üzerine patlıcanlar ek edilip karıştırılır.
- Patlıcanların üzerine yavaş yavaş süt ek edilir ve karıştırılır.
- Son olarak tuz ve kaşar ek edilir, bir kaç karıştırmadan sonra ocağın alti kapatılır.
- Et sote için; yağsız tavaya etler alınır ve sularını salıp çekene kadar karıştırılarak kavrulur.
- Suyunu çeken etlerin üzerine sıcak su ek edilir ve suyu çekene kadar etler kavrulmaya devam edilir.
- Suyunu çekince üzerine sıvı yağ, doğranmış soğan ve biberler ek edilir.
- Sebzeler kavrulunca doğranmış domatesler ve sarımsaklar ek edilir.
- Domatesler ölünce salçalar ve baharatlar ek edilir.
- Bir kaç karıştırmadan sonra ocağın altı kapatılır.
- Servis tabağına evvel patlıcan yatağı üzerine de et sote eklenerek servis edilir.
Harika Ötesi Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




