Harika Çökel (Ankara Yemeği)

Harika Çökel (Ankara Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo kemikli et
  • Su
  • Tuz

Harika Çökel (Ankara Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli eti yıkayıp çömleğe koyun çömleğe hiç su koymadan etlerin rengi dönene kadar açık ateşte birkaç dakika kavurun mühürleyin.
  2. Sonra etlerin hizasına gelecek kadar çömleğe su koyun tuzunu da atıp çömleğin kapağını kapatın.
  3. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte etler düzgünce yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu Ankara yemeğini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Harika Çökel (Ankara Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çaylı Kurabiye
Şehriyeli Kabak Mezesi
5 Dakikada Lavaş Pizza
Patlıcanlı Yoğurtlama
Revani
Mantı Tadında Makarna
Hdabla | © 2025 |