Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı)

Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı fındık kırığı
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çırpma kabına yumurta, ve toz şekeri ekleyip karıştıralım şeker eriyene kadar daha sonra sırasıyla; sıvı yağ, nişasta, un, kabartma tozu, vanilya, ekleyip elimize yoğuralım ( elle yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz )
- Son olarak hamurumuza fındık kırığı ve damlaçikolata ekleyip biraz daha yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzu ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve üzerine yavaşça bastıralım.
- Yağlı kağıt serili yahut yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25 – 30 dk kadar yeterlice çatlayan kadar denetimi bir halde pişirelim fırından fırına değişiklik gösterebilir ona nazaran dikkat edilmesi gerekiyor.
Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








