Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme

Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Peynir
  • Ispanak
  • Maydanoz (iç harcını damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)

Üzerine gezdirmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba su ve tuzu alıp karıştırıyoruz. Akabinde unu ekleyip çırpıcı yardımı ile biraz karıştırıyoruz krep hamuru üzere akışkan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Daha sonra iç materyalini hazırlıyoruz krep tavasını ocağa alıyoruz biraz ısındıktan sonra biraz tereyağı gezdiriyoruz akabinde bir kepçe krep hamurundan döküyoruz.
  3. Yaklaşık 2 dakika kadar kısık ateşte üzeri kuruyana kadar bekliyoruz daha sonra çevirip iç harcını ekleyip kapatıyoruz.
  4. Spatula yardımı ile köşelerini bastırıyoruz açılmasın diye. Kısık ateşte sık sık çevirip pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺

Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Osmanlı Demirhindi Şerbeti
Pastane Tadında Pizza Poğaça
Enginar Dolması
Patlıcan Musakka (Enfes Patlıcan Sevdiren Tarif)
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Nefis Kurabiye
Hdabla | © 2025 |