Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme

Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Peynir
- Ispanak
- Maydanoz (iç harcını damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
Üzerine gezdirmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba su ve tuzu alıp karıştırıyoruz. Akabinde unu ekleyip çırpıcı yardımı ile biraz karıştırıyoruz krep hamuru üzere akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra iç materyalini hazırlıyoruz krep tavasını ocağa alıyoruz biraz ısındıktan sonra biraz tereyağı gezdiriyoruz akabinde bir kepçe krep hamurundan döküyoruz.
- Yaklaşık 2 dakika kadar kısık ateşte üzeri kuruyana kadar bekliyoruz daha sonra çevirip iç harcını ekleyip kapatıyoruz.
- Spatula yardımı ile köşelerini bastırıyoruz açılmasın diye. Kısık ateşte sık sık çevirip pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺
Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








