Hamur Yoğurmadan Pizza Yapımı
Hamur Yoğurmadan Pizza İmali Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram su
- 8 gram kuru maya
- 8 gram şeker
- 400 gram un
- 6 gram tuz
- 20 gram zeytin yağı
- Zeytinyağ+un ( tepsiyi yağlamak için)
Sos için:
- 200 gram domates sosu yahut krema (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Sucuk
- Rendelenmiş kaşar peyniri (ne kadar isterseniz)
- Taze reyhan (isteğe bağlı)
- Zeytinyağ (üzerine serpin fırına atamadan)
Hamur Yoğurmadan Pizza İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
- Suyu bir kaba alalım.
- Üzerine mayayı,şekeri ve karıştırın.
- Unu ekleyin ve tuzu güzelce çırpın bir el çırpıcıyla.
- Zeytinyağ (20 gram) ekleyin ve tekrar çırpın.
- Hamurumuz hazır, yağlanmış fırın tepsisine boşaltın düzeltin ve 20 dakika bir kenara alalım üzerini kapatalım.
- Sosu hazırlayalım: tüm sos için gereçleri alalım uygun bir kaba ve karıştırın.
- Sucukları kesin hazırlayın, peynirinizide.
- 20 dk dolduktan sonra, hamurun üzerine kaşıkla sosu serpin, her yerine, sucukları peyniri ve taze reyhani koyun ve 250 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20/25 dk pişirin ( denetimli pişirin lütfen).
- Hamur yoğurmadan hoş bir pizza yiyin şahane oluyor ben birinci yıldan sonucuna şaşırdım o kadar lezzetli 😋😋.
Hamur Yoğurmadan Pizza Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











