Hamsiköy Sütlacı

Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içine yarım su bardağı yıkanmış pirinç alalım.
  2. Üzerine 1 su bardağı su ek edelim ,ocağımızı orta ateşte açalım ve tencereyi ocağa yerleştirelim.
  3. Ara orta karıştırarak pirinçler suyunu büsbütün çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre süt ve bir paket vanilya ek ederek karıştıralım.
  5. Ardından 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım bu sırada küçük bir kaseye üç yemek kaşığı nişasta ekleyelim.
  6. Üzerine yarım su bardağı süt ekleyelim ve karıştırarak nişastayı çözdürelim kaynamakta olan pirinçlerin üzerine bir su bardağı toz şeker ve nişasta ve sütü ek edelim.
  7. Koyulaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim yaklaşık 10 dakika sonra sütlacımız istediğimiz kıvama gelecektir.
  8. Sütlacı servis edeceğimiz kaplara bölüştürdüm akabinde fırın tepsimize yerleştirelim.
  9. Sütlaçlara fırına vermeden evvel fırın tepsisinin yarısına gelecek formda su ekleyelim.
  10. Ardından sütlaçları fırının üst rafına yerleştirerek 180°’de pişirmeye bırakalım hoşları güzelce kızaran sütlaçları fırından alabiliriz.

Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Ekmeği
Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim)
Şekerpare
Waffle
Leblebili Kurabiye
Ek Gıda +5
Hdabla | © 2024 |