Hamsiköy Sütlacı

Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine yarım su bardağı yıkanmış pirinç alalım.
- Üzerine 1 su bardağı su ek edelim ,ocağımızı orta ateşte açalım ve tencereyi ocağa yerleştirelim.
- Ara orta karıştırarak pirinçler suyunu büsbütün çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre süt ve bir paket vanilya ek ederek karıştıralım.
- Ardından 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım bu sırada küçük bir kaseye üç yemek kaşığı nişasta ekleyelim.
- Üzerine yarım su bardağı süt ekleyelim ve karıştırarak nişastayı çözdürelim kaynamakta olan pirinçlerin üzerine bir su bardağı toz şeker ve nişasta ve sütü ek edelim.
- Koyulaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim yaklaşık 10 dakika sonra sütlacımız istediğimiz kıvama gelecektir.
- Sütlacı servis edeceğimiz kaplara bölüştürdüm akabinde fırın tepsimize yerleştirelim.
- Sütlaçlara fırına vermeden evvel fırın tepsisinin yarısına gelecek formda su ekleyelim.
- Ardından sütlaçları fırının üst rafına yerleştirerek 180°’de pişirmeye bırakalım hoşları güzelce kızaran sütlaçları fırından alabiliriz.
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


