Hamsi Tava

Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı mısır unu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıkların temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) güzelce yıkayalım.
- Kaba koyarak tuz serpelim, elimizle karıştıralım.
- Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa güzelce bulayalım.
- Tavaya sıvı yağı koyarak her tarafına gelmesini sağlayalım.
- Balıkları birebir istikamette, sıkı bir halde dizerek daire oluşturalım ve tavamızı ocağa alarak yüksek ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakalım. Balıklarınızı tavanıza nazaran tek seferde pişirebileceğiniz üzere 3 seferde porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz.
- Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatalım ve fazla yağını başka bir kaba süzdürelim.
- Daha sonra balıklarımızın öbür yüzünü de çevirerek süzdürdüğümüz yağı tekrar üzerine gezdirelim ve kızarmaya bırakalım. Balıklarımızın her iki yüzeyi kızardığında servise hazır. Afiyet olsun.
Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
