Hamsi Tava

Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıkların temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) güzelce yıkayalım.
  2. Kaba koyarak tuz serpelim, elimizle karıştıralım.
  3. Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa güzelce bulayalım.
  4. Tavaya sıvı yağı koyarak her tarafına gelmesini sağlayalım.
  5. Balıkları birebir istikamette, sıkı bir halde dizerek daire oluşturalım ve tavamızı ocağa alarak yüksek ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakalım. Balıklarınızı tavanıza nazaran tek seferde pişirebileceğiniz üzere 3 seferde porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz.
  6. Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatalım ve fazla yağını başka bir kaba süzdürelim.
  7. Daha sonra balıklarımızın öbür yüzünü de çevirerek süzdürdüğümüz yağı tekrar üzerine gezdirelim ve kızarmaya bırakalım. Balıklarımızın her iki yüzeyi kızardığında servise hazır. Afiyet olsun.

Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Çiçek Kurabiye
Dede Baba Pastası (Kars)
Pankekten Porsinyonluk Pasta
Bol Bakliyatlı Çorba
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Trakya Kapama (Tavuklu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet