Hamsi Tava

Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıkların temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) güzelce yıkayalım.
  2. Kaba koyarak tuz serpelim, elimizle karıştıralım.
  3. Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa güzelce bulayalım.
  4. Tavaya sıvı yağı koyarak her tarafına gelmesini sağlayalım.
  5. Balıkları birebir istikamette, sıkı bir halde dizerek daire oluşturalım ve tavamızı ocağa alarak yüksek ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakalım. Balıklarınızı tavanıza nazaran tek seferde pişirebileceğiniz üzere 3 seferde porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz.
  6. Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatalım ve fazla yağını başka bir kaba süzdürelim.
  7. Daha sonra balıklarımızın öbür yüzünü de çevirerek süzdürdüğümüz yağı tekrar üzerine gezdirelim ve kızarmaya bırakalım. Balıklarımızın her iki yüzeyi kızardığında servise hazır. Afiyet olsun.

Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pilav Ve Ciğer İkilisi
Ev Usulü Dubai Çikolatası
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan)
Haşhaş Dolgulu Krep
Mükemmel Tadıyla Avcı Böreği
Fırın Mücver
Hdabla | © 2025 |