Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • İrice bir soğan
  • 1 adet limon
  • Birkaç diş sarımsak
  • Zeytin yağı tuz kekik

Hamsi Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamsileri güzelce ayıklıyoruz yıkıyoruz süzdürüyoruz.
  2. Tencerenin tabanına zeytinyağı döküp üzerine soğanımızı tekerlek halinde kesip diziyoruz. Üstüne hamsilerimizi ek ediyoruz. Hamsiler üstüne kalan soğanlarımızı da dizip limonu da birebir biçimde kesip diziyoruz.
  3. Sarımsağımızı da unutmuyoruz doğrayıp atıyoruz. Hamsiler üstüne çıkacak kadar su ek ediyoruz tuzunu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz kapağını kapatıyoruz.
  4. 30 dakika içinde hamsi buğulamaz hazır oluyor, ocağı kapattıktan sonra kekik serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz.

Hamsi Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’Da Kek Tarifi
Sütlaç
Etsiz Çiğ Köfte
İçli Kete
10 Dakikada Poğaça
Pofuduk Pankek
Hdabla | © 2025 |