Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un (2 bardaktan sonra denetimli olarak eklenmeli ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilmelidir)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve yumurta hariç tüm materyalleri karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 10 dakika bekletiyoruz.
- Un ve yumurtayı ek edip güzelce yoğuralım ve üzerini streçleyip 1 saat bekletelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra son sefer yoğurup küçük bezelere ayırıp kült yapıp tepsiye dizelim ve üzerine bir sofra bezi örtüp 15 dakika tepsi mayası yaptıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar yani. Afiyet olsun 💫
Püf noktaları.
‼️Süt oda ısısında olmalı.
‼️Hamur yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacak katiyen 👍.
‼️Tepsi mayası çok kıymetli ve asla es geçilmemeli.
‼️Hamur mayalandıktan sonra ele yapışıyorsa elinize bir tatlı kaşığı kadar yağlayıp hamuru toparlayıp beze yapabilirsiniz ✅👍.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
