Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)

Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince irmik
  • 100 gram antep fıstığı
  • 200 gram kaymak (2 kaşık pudra şekeri ile karıştırın)
  • 1 paket vanilin
  • Gül suyu yahut portakal suyu aroması (isteğe göre)

Şerbeti için ;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su

Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye şeker ve suyu yavaşça kaynatın ve bir dakika kısık ateşte pişirin.
  2. Ateşten alın ve gül suyunu ekleyin. Büsbütün soğutun.
  3. Geniş ve yapışmaz tabanlı bir tencereye su ve şekeri ekleyerek ,şeker büsbütün eriyene kadar orta ateşte tertipli olarak karıştırın.
  4. İrmik ekleyin ve yavaşça yoğunlaşana kadar daima karıştırın. Ve vanilya ekleyin. Bu yalnızca birkaç dakika sürer.
  5. Ateşi kısın, akabinde çabucak mozzarella ve gül suyunu ekleyin.
  6. Peynir eriyene ve homojen bir kütle elde edene kadar kuvvetlice karıştırın.
  7. Ocaktan alın ve rahatça çalışabileceğiniz bir sıcaklığa ulaşana kadar birkaç dakika soğumaya bırakın (hala sıcak olmalıdır).
  8. Mutfak tezgahınıza büyük bir modül streç sinema (plastik ambalaj) koyun.
  9. Hamurunuzu streç sinemanın üzerine koyun, akabinde üstüne bir kat daha streç sinema ekleyin.
  10. Bir oklava kullanarak, bir dikdörtgene açın.
  11. Rahatlıkla açmak için biraz şerbet suyu kullanabilirsiniz.
  12. Oklavaya yapışmaması için.
  13. Kaymağı pudra şekeriyle karıştırın.
  14. Bir sıkma torbasına koyun ve ucunda yaklaşık 2 cm (⅘ inç) çapında bir açıklık yapın. (bir sıkma torbanız yoksa, dolguyu hamurun üzerine koymak için her vakit bir kaşık kullanabilirsiniz. Biraz daha dağınık, ancak işe yarıyor.
  15. Streç sineması üzerinden çıkarın.
  16. Streç sinemanın alt katmanını tutun ve kılıfı dolgunun etrafına olabildiğince sıkı bir biçimde sarın.
  17. Ellerinizi kullanarak dikişleri nazikçe birbirine bastırın ve güzelce kapatılmış bir rulo elde edin.
  18. Ruloları örtün ve en az bir saat buzdolabında bekletin.
  19. Bu, tatlıların sertleşmesine yardımcı olur.
  20. Servise hazır olduğunda, lokma büyüklüğünde modüllere kesin.
  21. Gül kokulu şerbete, robottan çekilmiş fıstığa bulayalım. Afiyet olsun.

Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Kavılca Ekmeği
Havuç Turşusu
Çikolatalı Pasta
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Pratik Çiğ Köfte (Robotta)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet