Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)

Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram mozzarella peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ince irmik
- 100 gram antep fıstığı
- 200 gram kaymak (2 kaşık pudra şekeri ile karıştırın)
- 1 paket vanilin
- Gül suyu yahut portakal suyu aroması (isteğe göre)
Şerbeti için ;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye şeker ve suyu yavaşça kaynatın ve bir dakika kısık ateşte pişirin.
- Ateşten alın ve gül suyunu ekleyin. Büsbütün soğutun.
- Geniş ve yapışmaz tabanlı bir tencereye su ve şekeri ekleyerek ,şeker büsbütün eriyene kadar orta ateşte tertipli olarak karıştırın.
- İrmik ekleyin ve yavaşça yoğunlaşana kadar daima karıştırın. Ve vanilya ekleyin. Bu yalnızca birkaç dakika sürer.
- Ateşi kısın, akabinde çabucak mozzarella ve gül suyunu ekleyin.
- Peynir eriyene ve homojen bir kütle elde edene kadar kuvvetlice karıştırın.
- Ocaktan alın ve rahatça çalışabileceğiniz bir sıcaklığa ulaşana kadar birkaç dakika soğumaya bırakın (hala sıcak olmalıdır).
- Mutfak tezgahınıza büyük bir modül streç sinema (plastik ambalaj) koyun.
- Hamurunuzu streç sinemanın üzerine koyun, akabinde üstüne bir kat daha streç sinema ekleyin.
- Bir oklava kullanarak, bir dikdörtgene açın.
- Rahatlıkla açmak için biraz şerbet suyu kullanabilirsiniz.
- Oklavaya yapışmaması için.
- Kaymağı pudra şekeriyle karıştırın.
- Bir sıkma torbasına koyun ve ucunda yaklaşık 2 cm (⅘ inç) çapında bir açıklık yapın. (bir sıkma torbanız yoksa, dolguyu hamurun üzerine koymak için her vakit bir kaşık kullanabilirsiniz. Biraz daha dağınık, ancak işe yarıyor.
- Streç sineması üzerinden çıkarın.
- Streç sinemanın alt katmanını tutun ve kılıfı dolgunun etrafına olabildiğince sıkı bir biçimde sarın.
- Ellerinizi kullanarak dikişleri nazikçe birbirine bastırın ve güzelce kapatılmış bir rulo elde edin.
- Ruloları örtün ve en az bir saat buzdolabında bekletin.
- Bu, tatlıların sertleşmesine yardımcı olur.
- Servise hazır olduğunda, lokma büyüklüğünde modüllere kesin.
- Gül kokulu şerbete, robottan çekilmiş fıstığa bulayalım. Afiyet olsun.
Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
