Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
Hafif Islak, Hafif Kuru Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 çimdik karbonat
Üst sosu için:
- 1 adet krema
- 120 gram sütlü çikolata
- Fındık
- Ceviz
- Badem
Hafif Islak, Hafif Kuru Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dk katılaşana kadar çırpıyoruz.
- Diğer tüm gereçleri üzerine ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Fırın tepsimizi yağlayıp üzene kek karışımımızı ekleyip evvelden ısıtılmış fırında 180’ 25-30 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken küçük bir tavaya krema ve çikolatamızı alıyoruz.
- Hafif hafif karıştırarak çikolatamızın erimesini sağlıyoruz.
- Çikolatamız eridikten sonra kekimizin üzerine döküp süsleyip afiyet ile yiyoruz 🤭🤤.
Hafif Islak, Hafif Kuru Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






