Hafif Islak, Hafif Kuru Kek

Hafif Islak, Hafif Kuru Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 çimdik karbonat

Üst sosu için:

  • 1 adet krema
  • 120 gram sütlü çikolata
  • Fındık
  • Ceviz
  • Badem

Hafif Islak, Hafif Kuru Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dk katılaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Diğer tüm gereçleri üzerine ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  3. Fırın tepsimizi yağlayıp üzene kek karışımımızı ekleyip evvelden ısıtılmış fırında 180’ 25-30 dk pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken küçük bir tavaya krema ve çikolatamızı alıyoruz.
  5. Hafif hafif karıştırarak çikolatamızın erimesini sağlıyoruz.
  6. Çikolatamız eridikten sonra kekimizin üzerine döküp süsleyip afiyet ile yiyoruz 🤭🤤.

Hafif Islak, Hafif Kuru Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Küllü Kurabiye
Kabak Tatlısı
İslim Kebabı
Atom Kurabiye
Kedi Dili Bisküvi İle Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |