Gyoza (Japon Mantısı)

Gyoza (Japon Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 2 kol yeşil soğan
- 1 adet havuç rendesi
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zencefil
- 2 diş sarımsak
Pişirmek için;
- Zeytinyağ
- 1 çay bardağından az su
Sosu için;
- 1 çay kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ (sıcak)
- 1 kısım taze soğan
Gyoza (Japon Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un,tuz ve suyu karıştırıp hamuru oluşturuyoruz.
- Hamuru yarım saat üstü kapalı olacak form de dinlendiriyoruz.
- Bu ortada içini hazırlıyoruz. İnce ince doğranmış soğanları, ince rendelenmiş havuçu,yeşil soğanı,sarımsağı,soya sosu,karabiber ve zencefili karıştırıp hazırlıyoruz.
- Hamuru küçük küçük kesimlere ayırıp ince bir biçimde açıp bardak yardımıyla kesiyoruz.
- Hamurun kenarlarına su sürüp harcı ortasına koyup ucunu birleştirip içine hakikat ittirerek mantıyı kapatıyoruz.
- Bir kaç üretimden sonra eliniz alışacaktır.
- Zor gelirse direkt kenarlarını bastırarakta yapabilirsiniz.
- Tüm hamur ve iç harç bittikten sonra tavaya zeytinyağını alıp ısıtıyoruz ve mantıları diziyoruz hafif altları kızarınca suyu ekleyip kapağı kapatarak su bitinceye kadar pişiriyoruz.
- Sosu için zeytinyağ hariç materyalleri kaseye alıp yağı ısıtıp o biçim de soya sosunun üzerine döküyoruz afiyet şeker olsun 😋.
Gyoza (Japon Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








