Güveçte Sütlaç
Güveçte Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı fındık
- Tarçın
Güveçte Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı suyu ateşe alıp pirinçler yumuşayıncaya suyunu çekinmeye kadar pişiriyoruz.
- 1 litre köy sütünü ekliyoruz üzerine vanilya ve limon kabuğu rendesi ile kıvam alıncaya dek pişiriyoruz.
- 1. 5 su bardağı toz şeker ekleyerek tekrar kıvam alıncaya dek karıştırarak orta hararette kıvamında olucak biçimde pişiriyoruz. Hafif akışkan olacak.
- Daha sonra çömlek kaselere paylaştırın. Fırın tepsisine düzlüyoruz. Çömleklerin yarısına gelecek kadar tepsiye su koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp sıcağı çıkana kadar bekletip tercihe nazaran süslüyoruz ben fındık ve tarçın ekledim. Afiyet olsun. 🥰🫶❤️.
Not: ben köy sütüyle yaptım çok lezzetli oldu.
Güveçte Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






