Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı fındık
  • Tarçın

Güveçte Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı suyu ateşe alıp pirinçler yumuşayıncaya suyunu çekinmeye kadar pişiriyoruz.
  2. 1 litre köy sütünü ekliyoruz üzerine vanilya ve limon kabuğu rendesi ile kıvam alıncaya dek pişiriyoruz.
  3. 1. 5 su bardağı toz şeker ekleyerek tekrar kıvam alıncaya dek karıştırarak orta hararette kıvamında olucak biçimde pişiriyoruz. Hafif akışkan olacak.
  4. Daha sonra çömlek kaselere paylaştırın. Fırın tepsisine düzlüyoruz. Çömleklerin yarısına gelecek kadar tepsiye su koyuyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarıp sıcağı çıkana kadar bekletip tercihe nazaran süslüyoruz ben fındık ve tarçın ekledim. Afiyet olsun. 🥰🫶❤️.

Not: ben köy sütüyle yaptım çok lezzetli oldu.

Güveçte Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator (8+ay)
Sebzeli Pirinç Tavası
Çatlak Kurabiye
Tavuklu Şehriye Çorbası
Soğuk Kahve
Oğlumun Bebek Mevlit Masası
Hdabla | © 2025 |