Güveçte Patlıcan Kebap (Calla)
Güveçte Patlıcan Kebap (Calla) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- Yarım kilo patlıcan
- 1 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 5 -6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Bir kaç modül tereyağı
Güveçte Patlıcan Kebap (Calla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden düdüklü tencerede haşladığımız kuşbaşı eti güvecimizin en altına koyuyoruz.
- Biberleri, domatesleri, soğanı yemeklik doğruyoruz. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz.
- Sonrasında üzerine sırasıyla soğanı, alacalı soyup doğrayıp tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı, doğradığımız biberleri, domatesleri ve sarımsağı koyuyoruz.
- Salçalı toz biberli suyumuzu ekliyoruz.
- Kaşıkla üzerine basınca kenarlardan su görünmeli suyunu o denli ayarlayabilirsiniz. Şayet az gelecek olursa üzerine sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
- Üzerine tuzunu ve birkaç modül tereyağımızı koyup üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı kapatıyoruz.
- Kaynanana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dk-1 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun♥️.
Güveçte Patlıcan Kebap (Calla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










