Güveçte Patlıcan Kebap (Calla)

Güveçte Patlıcan Kebap (Calla) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • Yarım kilo patlıcan
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 5 -6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Bir kaç modül tereyağı

Güveçte Patlıcan Kebap (Calla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden düdüklü tencerede haşladığımız kuşbaşı eti güvecimizin en altına koyuyoruz.
  2. Biberleri, domatesleri, soğanı yemeklik doğruyoruz. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz.
  3. Sonrasında üzerine sırasıyla soğanı, alacalı soyup doğrayıp tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı, doğradığımız biberleri, domatesleri ve sarımsağı koyuyoruz.
  4. Salçalı toz biberli suyumuzu ekliyoruz.
  5. Kaşıkla üzerine basınca kenarlardan su görünmeli suyunu o denli ayarlayabilirsiniz. Şayet az gelecek olursa üzerine sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
  6. Üzerine tuzunu ve birkaç modül tereyağımızı koyup üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı kapatıyoruz.
  7. Kaynanana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dk-1 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun♥️.

Güveçte Patlıcan Kebap (Calla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Künefe
Zeytinyağlı Enginar
Soğan Dolması
Kolay, Tam Kıvamında Çiğ Köfte
Örgü Poğaça
Yoğurtlu Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |