Güveçte Patates Püreli Köfte

Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte gereçleri;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Baharat çeşitleri
- Tuz
- Yarım çay bardağı kadar galeta unu
Patates püresi için;
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı süt (kıvama nazaran artırılabilir)
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patates püresi için patatesi soyalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
- Süre sonunda içine tereyağı tuz, karabiber ve sütü ekleyip kıvam alana kadar ezelim karıştıralım.
- Köftesi için; soğanı robotta çekelim ve fazla suyunu sıkalım.
- Kıyma ve öbür gereçleri ile bütünleşene kadar yoğuralım.
- Küçük yuvarlaklar yapalım ve tavada yada eirfry da kızartalım.
- Güvecin alt kısmına püreden koyalım üstüne köfteleri yerleştirelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşar koyalım.
- Isıtılmış fırında 150 yada 200 derece kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
- Sıcak servis. Yapalım. Afiyet olsun.
Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



