Güveçte Patates Püreli Et Sote

Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Sote için;
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım ve iri kesimlere bölerek tencereye alalım.
- Üzerini kapatacak kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirip suyunu süzdürelim.
- Üzerine tuz ,tereyağ, karabiber ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar ezelim.
- Soteyi pişireceğimiz tencereye sıvı yağ alalım.
- Yağ ısınınca etleri ek ederek etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. (ben düdüklüde haşladım).
- Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan, biberler, sarımsak ve tereyağını ek ederek yumuşayınca kadar kavuralım.
- Üzerine etleri ekleyelim.
- Bir kaç dakika kavurup domates sos ve salçayı ekleyip bir kaç tıp karıştırıp bir çay bardağı sıcak su ek ederek bir ,iki dakika pişirip tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- Patates püresini güveç kaplara hisse edelim.
- Üzerine et soteyi hisse edelim.
- En son üzerlerine rendelenmiş kaşar serperek 200 derecede evvelden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









