Güveçte Mantar Tavuk Sote

Güveçte Mantar Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kültür mantarı
- 250 gram tavuk göğüs
- 250 gram but tavuk
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kaşar peynir
Güveçte Mantar Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu yağda kavuralım, daha sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim ve kavuralım.
- Sivri biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Küçük doğranmış mantarları ekleyelim. (ben saplarını kullandım) güzelce 5 dakika kavuralım.
- Domates sosu ve salçayı ekleyip, baharatlarınıda ekleyip güzelce pişmeye bırakalım.
- Tavuklar ve mantarlar yumuşayınca küçük kaplara alalım.
- Üzerine kaşar rendesi ekleyip fırınlayalım.
- 15 dk içinde kaşar eriyince çıkartalım fırından.
Afiyet olsun. (bu tanımdan 6 güveç cıktı. ) materyalleri artırabilirsiniz.
Güveçte Mantar Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





