Güveçte Kuru Fasulye
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 400-500 gram kuşbaşı et
- 2 kesim ilikli kemik (şart değil)
- 4-5 su bardağı kuru fasülye
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaynamış su (üzerini geçene kadar)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (en son)
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasülyeler bir gece evvelden suya koyulur.
- Şişen fasülyelere üzerini geçecek kadar su ekleyip birkaç taşım önden kaynatılır, üzerinin köpükleri alınır suyu dökülüp süzdürülür.
- Güveç ocağa alınıp sıvı yağı koyulur ve kuşbaşı etler ek edilerek kavurmaya başlanır.
- Daha sonra üzerine yemeklik doğranan soğan, sarımsak ve salçalar ek edilerek kavurmaya devam edilir.
- İçine 2 kesim ilikli kemik (olmasa da olur) ve fasülye eklenir, tuz ve tüm baharatları atılıp üzerini geçinceye kadar suyu verilir harlı olmayan orta ateşte ağır ağır 1. 5- 2 saat kadar pişirilir.
- Pişince üzerine tereyağ bırakılır ve altı kapatılır. Afiyet olsun 🌹.
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













