Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kuşbaşı et
  • 2 kesim ilikli kemik (şart değil)
  • 4-5 su bardağı kuru fasülye
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaynamış su (üzerini geçene kadar)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (en son)

Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasülyeler bir gece evvelden suya koyulur.
  2. Şişen fasülyelere üzerini geçecek kadar su ekleyip birkaç taşım önden kaynatılır, üzerinin köpükleri alınır suyu dökülüp süzdürülür.
  3. Güveç ocağa alınıp sıvı yağı koyulur ve kuşbaşı etler ek edilerek kavurmaya başlanır.
  4. Daha sonra üzerine yemeklik doğranan soğan, sarımsak ve salçalar ek edilerek kavurmaya devam edilir.
  5. İçine 2 kesim ilikli kemik (olmasa da olur) ve fasülye eklenir, tuz ve tüm baharatları atılıp üzerini geçinceye kadar suyu verilir harlı olmayan orta ateşte ağır ağır 1. 5- 2 saat kadar pişirilir.
  6. Pişince üzerine tereyağ bırakılır ve altı kapatılır. Afiyet olsun 🌹.

Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Tatlısı
Latte Pasta
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
Coleslaw
Protein Ekmeği
Sebzeli Cupra
Hdabla | © 2025 |