Güveçte Havuç Baklava

Güveçte Havuç Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek dilim limon

Baklavası için;

  • 20 yaprak hazır baklava yufkası
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Arasına koymak için;

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Güveçte Havuç Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alalım güzelce karıştıralım kaynamaya başlayınca limonu sıkalım ve yaklaşık 10 dakika daha orta ateşte pişirelim hazır olan şerbeti soğuması için kenara alalım.
  2. Baklava için; tereyağı eritelim ve sıvıyağla karıştıralım bu sırada yufkaları tepsimize nazaran keselim tepsimizi yağlayıp, her iki yufkada bir yağlayalım, 10 yufkayı alta 10 yufkayı üste gelecek biçimde kestiğimiz parçalarıda ortalara serpelim.
  3. 10 kat olduktan sonra cevizini serpip yufka bitene kadar süreci tekrarlayalım.
  4. En üstede yağ döküp, her yerine gelecek biçimde surelim ve istediğiniz formda kesip 170 derece fırında denetimli pişirelim.

Not:Şerbet soğuk baklava sıcak olacak biçimde şerbetini verip 2 saat dinlendirin ve isteğe bağlı servis edebilirsinizz.

Güveçte Havuç Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması
Katmer Poğaça (Katlarını Gören Şaşırıyor,Sırrı Nerede Saklı?) (Videolu)
Gözleme
Patlıcan Kebabı
Yufkalı Fırında Makarna
Elma Şekilli Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |