Güveçte Fırın Sütlaç

Güveçte Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt (nişasta açılması için)

Güveçte Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye pirinçi ve suyu ekleyip kaynatmaya başlayaşım. Pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
  2. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra pirinçin üstüne sütü ve vanilyayı ek edip 15 dk daha kaynatalım.
  3. Bir kaseye nişasta ve sütü alıp topaklanma olamayacak biçimde karıştıralım.
  4. Kaynayan pirinçlerin üzerine nişastalı sütü ek edelim karıştırmaya devam edelim. Yoğunlaşıncaya kadar orta ara karıştıralım yaklaşık 8 10 dk pişirelim.
  5. Koyulaşan sülacımızı ocaktan alalım. Fırın güveçlerimize paylaştıralım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
  6. Güveçlerimizin yarına gelecek halde tepsiye su ekleyelim.
  7. Ardından sütlaçlarımızı evvelce ısıtılmış 180°c fırında üst rafında üzeri kızarana pişmeye bırakalım.
  8. Üzeri kızarmış sütlaçlarımızı fırından çıkartalım yaklaşık 10 15 dk oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  9. Oda sıcaklığına gelmiş sütlaçlarımızı buzdolabında 2 3 saat kadar dinlenmeye koyalım. Dinlenmiş sütlaçlarımız servise hazır üzerini istediğiniz eser ile süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyetler olsun 💐.

Güveçte Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğum Günü Konsepti
Mantar Dolma
Tavuk Tadında Fırın Patates Ve Karnabahar
Terbiyeli Fellah Çorbası
Ev Yapımı Waffle
Fırını Aratmayacak Pastane Simit Poğaçası
Hdabla | © 2025 |