Güveçte Etli Patlıcan

Güveçte Etli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isterseniz yarım ölçü yapıp yarım yemek kaşığıda biber salçası kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Güveçte Etli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi tavada çeviriyoruz, suyunu saldıktan sonra başka materyallerimizi ekleyip soteliyoruz.
  2. 5 dakika soteledikten sonra etlerimizi güveçlerimize yerleştirip üzerine azıcık kaşar peyniri ekleyip yağlı kağıt kapatıyoruz.
  3. Fırın tepsisine su ekleyip üzerine güveçlerimizi koyuyoruz ve güveçleri fırına veriyoruz, 15 dakika fırında kaldıktan sonra çıkartıyoruz. Afiyet olsun♥️.

Güveçte Etli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Limonata Tarifi
Tavuk Tantuni
Elmalı Milföy
Antep Usulü Baklava
Et Basma
Puf Puf Pişi
Hdabla | © 2025 |