Güveçte Çilekli Turta

Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 150 gram tereyağı (oda isisinda)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 – 3 su bardağı un (hamur toparlanmazsa 2-3 yemek kaşığı su ve un ekleyebilirsiniz)

Sosu için;

  • Yarım kilo çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta ( açmak için 4 yemek kaşığı su)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel çilekli muhallebimizi hazırlayalım.
  2. Çilekleri 2-3 e bölelim.
  3. Üzerine şekeri ilave edelim ve tereyağını koyup ocağın üzerine koyalım.
  4. Daha sonra kaynamaya başlayınca su ile açtığımız nişastasını ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Hemen yoğunlaşacaktır zati ,bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  6. Hamuru için tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilini güzelce yoğurulur .
  7. Daha sonra yavaş yavaş un ek edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  8. Hamur 6 modüle bölelim.
  9. 5 adedini taban için bir adedini de üzerler için ayıralım.
  10. Güveçleri katı yağ ile yağlayıp unlayalım.
  11. Hamurları bastıralım. Çatal ile delelim.
  12. Pişen harcı dökelim.
  13. Üzerini de kalan hamuru rendeleyelim.
  14. Fırında 170 derecede 30 dk pişirelim.
  15. Üzeri uygunca kızarsın o denli alalım.
  16. Soğuduktan sonra güveçlerden çıkaralım kendisi direk çıkacaktır zati.
  17. En son pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun 💐.

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası
Maş Fasülyesi Salatası
Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Omaç
Vişneli Çikolatalı Kek
Gün Menüsü
Hdabla | © 2025 |