Güveçte Çilekli Turta
Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 150 gram tereyağı (oda isisinda)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5 – 3 su bardağı un (hamur toparlanmazsa 2-3 yemek kaşığı su ve un ekleyebilirsiniz)
Sosu için;
- Yarım kilo çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta ( açmak için 4 yemek kaşığı su)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel çilekli muhallebimizi hazırlayalım.
- Çilekleri 2-3 e bölelim.
- Üzerine şekeri ilave edelim ve tereyağını koyup ocağın üzerine koyalım.
- Daha sonra kaynamaya başlayınca su ile açtığımız nişastasını ekleyelim ve karıştıralım.
- Hemen yoğunlaşacaktır zati ,bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Hamuru için tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilini güzelce yoğurulur .
- Daha sonra yavaş yavaş un ek edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 6 modüle bölelim.
- 5 adedini taban için bir adedini de üzerler için ayıralım.
- Güveçleri katı yağ ile yağlayıp unlayalım.
- Hamurları bastıralım. Çatal ile delelim.
- Pişen harcı dökelim.
- Üzerini de kalan hamuru rendeleyelim.
- Fırında 170 derecede 30 dk pişirelim.
- Üzeri uygunca kızarsın o denli alalım.
- Soğuduktan sonra güveçlerden çıkaralım kendisi direk çıkacaktır zati.
- En son pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun 💐.
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















