Güveçte Beşamel Soslu Et Sote
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk patates
- Çay bardağı süt
- Bir kaşık tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Sote için;
- 600 gram dana kuş başı
- 1 adet soğan
- 3-4 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığından az tereyağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığına yakın tereyağ
- 1,5 kaşık un
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etimizi ocağa alalım yağını ek edip,yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bırakalım.
- Pişen etimizin üzerine materyallerimizi ek edelim,sırasıyla soğan, biberler domates sarımsak salça baharat karıştıralım.
- Kavrulan etimizin üzerine 1 su bardağı sıcak su ek edelim kaynayınca ocağın altını kapatalım.
- Patatesleri haşlayıp ezelim üzerine sütü ,tereyağı ,tuzu ve karabiberi ek ederek püre elde edelim.
- En son sosumuzu yapalım, tereyağ eritip unu ek edelim kokusu çıkınca sütü suyu ekleyelim kıvam alınca tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım.
- Hazır olan yemeğimizi birleştirip fırına verme vakti; püremizi güveç kapılarının yere bir parmak kalınlığında yayalım, üzerine sotemizi koyalım, üstüne beşamel sosumuzdan bir yemek kaşı koyup yayalım.
- En son rendelenmiş kaşar serpip fırında üzeri kızarana kadar bekleyelim. Afiyet olsun.
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













